View the embedded image gallery online at:
https://nienoordspoorwegen.nl/nieuws#sigProId7dbf5d6904
Op deze foto's is goed te zien hoe Nienoord Spoorwegen om gaat met met de logistiek en andere uitdagingen van een Spoorbedrijf onder Corona. De logistiek van arriverende en vertrekkende reizigers is zo in elkaar gezet dat niemand elkaar tegen komt. De trein is door een combinatie van goederenwagons en rijtuigen zo samengesteld dat iedereen op afstand van elkaar zit, met voor iedere wagon een spatscherm. Per rijtuig mogen er mensen van 1 gezin mee, maximaal 1 volwassene per gezin. Er is een stationschef die de toegang tot het perron regelt en de hele gang van zaken in de gaten houdt. Op de achtergrond wordt op de zondagen met stoomtractie gereden wat een leuke bijdrage levert aan de beleving van de ritjes op Nienoord Spoor!

Familiepark Nienoord is vanaf 21 mei (Hemelvaartsdag) t/m vrijdag 29 mei geopend voor abonnementhouders van familiepark Nienoord. Vanaf zaterdag 30 mei is het park weer geopend voor alle bezoekers. Dan gaan ook de vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen weer diensten rijden. Toegangstickets voor het park zijn alleen online te koop. Nienoord Spoorwegen volgt de openingstijden van Familiepark Nienoord. Op de website van Landgoed Nienoord staat informatie over de openingstijden van het familiepark.

Afgelopen maanden is er naast het onderhoud aan het materieel, de uitbreiding van de spoorbaan en allerlei andere klussen stilletjes gewerkt aan deze nieuwe website. Voor bezoekers en andere belangstellenden biedt de website onder andere informatie over de historie en het materieel van ons spoorwegbedrijfje. Verder is er een afgeschermd gedeelte gemaakt met informatie voor alle vrijwilligers. Daar vind je naast het laatste nieuws en mededelingen bijvoorbeeld ook het vrijwilligersreglement, het spoorreglement, informatie over de vrijwilligerspas, de rijdagen, het rooster, etc.

We zijn overigens nog druk bezig met het vullen van de website, dus links en rechts zal je wel enkele lege hoeken aantreffen!

Naar boven