Familiepark Nienoord is geopend voor zowel incidentele bezoekers als abonnementhouders, op basis van reservering. De openingstijden staan op de website van het famiiliepark, en in onderstaande overzicht. Kijk op de website voor de last-minute informatie!

 

Rijdagen Nienoord Spoorwegen

Op alle dagen dat het familiepark open is wordt er met treinen gereden op de sporen van Nienoord Spoorwegen. De treindienst wordt op zaterdagen, zondagen, feestdagen en door-de-weekse-dagen tijdens basisschoolvakanties (regio Noord) gereden door vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen. Op de andere dagen wordt de dienst verzorgd door medewerkers van het Familiepark. Zij rijden in principe op het hele uur, tenzij het druk is en/of er schoolreisjes zijn, dan rijden ze vaker. De vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen stemmen het rijden helemaal af op het aanbod van reizigers.

Coronabedrijf

Onder 'coronabedrijf' is de logistiek van arriverende en vertrekkende reizigers zo in elkaar gezet dat niemand elkaar tegen komt. Er wordt op alle dagen gereden met het diesel en/of elektrische materieel. De trein is door een combinatie van goederenwagons en rijtuigen zo samengesteld dat iedereen op afstand van elkaar zit, met voor iedere wagon een spatscherm. Per rijtuig mogen er mensen van 1 gezin mee, maximaal 1 volwassene per gezin. Er is een stationschef die de toegang tot het perron regelt en de hele gang van zaken in de gaten houdt. Op de achtergrond wordt op de zondagen met stoomtractie gereden wat een leuke bijdrage levert aan de beleving van de ritjes op Nienoord Spoor!

Tarieven

  • Enkele reis: € 0,75
  • 10-rittenkaart € 6,00
  • bij aankoop van een entreekaart voor het Familiepark ontvangt u een gratis treinkaartje 

Stoomtractie

Op zondagen wordt er door de vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen rondgereden met stoomtractie. Naast de zondagen zijn er een aantal extra dagen waarop er met stoom gereden wordt:

  • De openingsdag van het seizoen
  • tijdens de Stoomdagen
  • de zaterdag van Kleintje Stoom (in de herfstvakantie).

We hopen gauw weer passagiers te kunnen vervoeren met stoomtractie!