Hercules een 7 1/4" Locomotief gebouwd naar tekeningen van het gelijknamige model van Reeves Model Engineers, "worlds largest stockists of Model Engineering supplies". Het ontwerp van Dick Simmonds was bedoeld voor een sterke, robuuste en betrouwbare machine met een fatsoenlijk formaat cylinders. En dat maakt de Hercules meer dan waar!

Hercules was oorspronkelijk bedoeld als club locomotief voor stoomgroep Radingspoor en de bouw is ook als zodanig door een aantal leden van deze vereniging gestart. Hercules is volledig zelf gebouwd, niets is bij/via Reeves besteld, behalve de tekeningen. Alles is overigens in metrische maten gemaakt en niet conform het Imperial Standard System van de tekeningen. Tijdens de bouw zijn de plannen gewijzigd en is de locomotief privé afgebouwd door Henk Witteman, Henk Witteman is dus ook aan te wijzen als bouwer. De bouw is in 1995 voltooid.

In 2016 is de locomotief overgenomen door familie Veening. Deze hebben de locomotief in 2017 volledig gereviseerd en daarbij de kleurstelling aangepast. Sindsdien rijdt deze loc trouw haar rondjes op Nienoord en andere spoorbanen.

Nummer/Naam Hercules
Type stoomlocomotief
Aandrijving stoom kolen gestookt
Lengte over de buffers 1073 mm 
Spoorbreedte 7¼ Inch
Schaal Nvt. (Freelance)
Breedte 372 mm 
Hoogte 555 mm 
Massa 129kg
Aantal assen
Asindeling
Machine 2 buitenliggende cilinders
Stoomverdeling: Walschaerts/ Heuzinger
Voedingstoestellen: 1x dubbele aspomp, 1x injecteur, 1x stoomvoedingspomp
Bouwjaar 1995
In dienst  
Fabrikant/Bouwer Stoomgroep Radingspoor/ H.Witteman 
Eigendom J., E. en I. Veening
Remsystemen luchtremkraan op stuurwagen