07-06-2022 - Vandaag maakte burgemeester Ard van der Tuuk tijdens de 'Summerproat' (de 'Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Westerkwartier) bekend dat Nienoord Spoorwegen de winnaar van de Leefbaarheidsprijs 2022 is geworden! Wat een heerlijke verrassing! De waardering voor onze vrijwilligers en het werk wat we doen zoals die werd uitgesproken door de nominatie voor deze prijs was al een hele opsteker, deze eerste prijs is de kers op de taart!

Nienoord Spoor werd bij monde van de burgemeester geroemd voor het rijden, bouwen, onderhouden en vernieuwen van de treinen en alles daaromheen op Familiepark Nienoord. We kregen complimenten voor het plezier en de ontspanning die onze fantastische hobby de vele duizenden bezoekers van Nienoord elk jaar weer biedt. De jury was naar verluid diep onder de indruk van de manier waarop onze groep vrijwilligers vol passie dit mooie stukje cultureel erfgoed in stand houdt!

In zijn dankwoord kon Ronald niet anders dan beamen hoe we nog vol plannen en enthousiasme zitten voor nieuwe locomotieven en nieuwe tracés, en hoe we daar ook daadwerkelijk invulling aan geven. Natuurlijk werd de nieuwe burgemeester er even op gewezen dat hij er niet aan ontkomt om eerdaags een rit over de mooiste spoorverbinding in zijn gemeente te komen maken; van station Nienoord Zuid naar Centraal (en terug!), en om dat mogelijk te maken kreeg hij de daarvoor benodigde treinkaartjes overhandigd!

Onze felicitaties en waardering gaan uit naar Dorpsbelangen Lutjegast en de Carbidboys (én Girl!) uit Zevenhuizen die met de tweede en derde prijs beloond werden. Leuk om te zien hoe ook voor hen de aandacht en waardering zwaarder telde dan de prijs!

Onder het genot van de nodig hapjes, drankjes en live muziek van BigBand&Zo uit Marum én de huisband van gemeente Westerkwartier werd het nog een lange en gezellige avond.