Van 4 tot en met 25 oktober kunt u op ons stemmen tijdens de Rabobank Clubsupport actie!

De afgelopen jaren is er door de vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen hard gewerkt aan een spoorbaan naar de parkeerplaats van het landgoed Nienoord. Op het eindpunt is een station met draaischijf gebouwd. Onderdeel van het station is een laad- en losvoorziening.

Meerdere keren per jaar komen er gasten met hun model stoomlocomotieven naar de spoorbaan op Nienoord. Ze komen er rijden en laten hun modellen aan de bezoekers zien. Een extra stukje historie en cultureel erfgoed is er zo zichtbaar voor het publiek op het landgoed. Voor het laden en lossen van de locomotieven is een goede voorziening bedacht, maar deze is nog niet helemaal af. Er is door de vrijwilligers al wel een betonnen bak gebouwd waarin een rolbrug met heftafel moet komen. Ook in de heftafel is al voorzien. We zijn echter nog op zoek naar de financiële middelen om de materialen voor de rolbrug aan te schaffen zodat we ook dit stukje kunnen afbouwen.

Leden van Rabobank Noordenveld West Groningen kunnen ons hiermee helpen door op ons te stemmen tijdens de Rabobank Clubsupport Actie. Alvast hartelijk dank voor uw steun! U kunt ook donateur worden van onze stichting en ons zo financieel helpen. Kijk daarvoor op de website van de Stichting Nienoord Spoorwegen Materieel - (snsm.nl)