Iedereen die ons een beetje kent weet dat je bij Nienoord Spoorwegen niet alleen mensen vind met een passie voor spoorwegen en (stoom)techniek, maar ook mensen die het gewoon leuk vinden om met elkaar zorg te dragen voor het beheer en behoud van ons unieke fenomeen in noord Nederland.

De kern van wat we doen is en blijft het zo natuurgetrouw mogelijk nabootsen en aan het publiek tonen van een werkend Nederlands spoorbedrijf in al haar facetten, met als belangrijkste onderdeel het betrouwbaar en veilig vervoeren van personen. We willen de bezoekers daarbij een samenhangende en historisch kloppende indruk te geven van het (Nederlandse) hoofd- en lokaalspoorbedrijf tussen 1900 en 2000. We willen ons daarbij ontwikkelen tot een museumspoorweg in het klein en meer vertellen van het achterliggende verhaal. Om dit te kunnen doen zoeken we vrijwilligers met kennis en expertise op allerlei gebieden.

We zoeken mensen die kunnen helpen met praktische zaken zoals: timmeren/houtbewerking, metselen, elektrotechniek of groenonderhoud. Verder zoeken we mensen die affiniteit hebben met marketing, productontwikkeling, educatie en communicatie. Verder zoeken we gastheren/dames en rondleiders om onze bezoekers welkom te heten en uitleg te geven over het vroegere Nederlandse spoorwegbedrijf aan de hand van wat er (straks) allemaal te zien is op Nienoord. We zijn hier voor met name op zoek naar volwassenen om onze organisatie uit te breiden. Daarnaast hebben we zoals elk jaar weer nieuwe aanwas nodig van trein- en machinepersoneel zoals machinisten, conducteurs en rangeerders.

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden bij Nienoord Spoorwegen? We bieden een leuke hobby in een organisatie waarin je er niet alleen voor staat. Werk waarbij samen aanpakken maar ook gezelligheid belangrijk zijn. We bieden daarbij ruimte voor inzet op verschillende terreinen, niet per sé beperkt tot één specifiek onderwerp, taak of functie.

Bijgaand een leaflet waarin meer staat over wie we zijn en wat voor vrijwilligers we zoeken. Wil je meer weten? Neem contact op met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie of om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.