Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het realiseren van de Parkroute Zuid, de verbinding tussen de parkeerplaats van het Landgoed en Station Nienoord. Als onderdeel van dit project wordt er onder meer een nieuw station gerealiseerd in de nabijheid van het Informatiecentum; Station Nienoord-Zuid. Hieronder is te zien hoe dit nieuwe station er straks uit moet gaan zien.

Ontwerp station Nienoord ZuidOntwerp station Nienoord Zuid

 

Het ontwerp van de perronoverkapping op Station Nienoord-Zuid is geïnspireerd op een deel van de overkapping op station Groningen. Dit origineel stamt uit de 20e eeuw.

Overkapping op station GroningenOverkapping op station Groningen

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de overkapping. Te zien is dat de staalconstructie al staat. Nadat het dak geplaatst is rest alleen nog het ophangen van de perronverlichting.

De staalconstructie van station Nienoord ZuidDe staalconstructie van station Nienoord Zuid

Even voorbij het perron wordt een draaischijf gerealiseerd. Die zal straks gebruikt worden om na binnenkomst van de treinen de stoomlocomotieven om te draaien zodat ze weer “schoorsteen voor” kunnen vertrekken richting Familiepark. Deze draaischijf betreft een schaalmodel van de standaard 18 meter draaischijven van de Staatspoorwegen (voorloper van de NS). In het volgende filmpjes is de 'brug' net geplaatst en wordt er de eerste draai aan gegeven.