Menno ZuidgeestMenno ZuidgeestAan het woord is Menno Zuidgeest, al 10 jaar vrijwilliger bij Nienoord Spoor:

Hallo bezoekers van de Nienoord site,

10-06-2020 - Mijn naam is Menno Zuidgeest en binnenkort werk ik 10 jaar als vrijwilliger bij Nienoord Spoor. Naast mijn passie voor Nienoord Spoor verzamel ik NS spullen en heb ik thuis inmiddels een mini museum. Het is een verzameling die ik door de jaren heen bij elkaar heb gesprokkeld. Een aantal objecten heb ik zelf gekocht en ook veel gekregen van onder andere het Nationaal Bus Museum, Ronald Smits, marktplaats en mijn moeder.

De verzameling bestaat uit veel uiteenlopende dingen met onder andere een paar grote objecten zoals: 4 trein banken, een handwissel, een seinlamp, een kaartebak vol met diverse kaartjes, spoorwegovergangbel en een complete set 2e klas zit ruimte uit de Mat 46 en nog veel meer.

De spoorwegovergangbel laat ik ieder jaar met oud en nieuw om 12 uur slaan. De handwissel heb ik gerestaureerd in de originele kleuren.

Mijn slaapkamer bestaat voornamelijk uit vitrinekasten met hierin allerlei NS spullen. Dan heb ik nog een kamer waarin ik een tafel heb staan die ik over mocht nemen van het Utrechtse Spoorwegmuseum met blauwdruk afbeeldingen van treinen. Verder een grote lichtbak met NS logo en veel uniformen en boeken. Ook een tweezits bank uit de vrijheidstrein staat in deze kamer. Ik hoop nog vele jaren bij Nienoord Spoor te werken en ook mijn verzameling zal ik gaan uitbreiden. Van treinen krijg ik nooit genoeg.

Met vriendelijke spoorgroetjes,
Menno Zuidgeest.